All About Healthy Beauty Daily

Čemu služe zubni implantati

Dec 5

Dental implants

Danas sve češće čujemo za ugradnju implantata i sve je više osoba koja se odlučuju upravo za njih. Razloga je naravno puno, od očuvanja preostalih zubi koji se štite od propadanja, ali i do estetskog izgleda i podizanje samopouzdanja i osjećaja slobode.

Što je zubni implantat?

Zubni implantati najjednostavnije rečeno su vijci koji se kirurškim putem postavljaju u čeljust kako bi se mogao zamijeniti prirodni korijen zuba. Izrađuju se od titana. Titan je visoko kvalitetan materijal koji zapravo nema vijek trajanja, te je najveća prednost što ga organizam neće prepoznati kao strano tijelo.

Sami implantati mogu biti nadomjesci jednom ili više zubi, a također mogu služiti i kao nosači mosta, čime se njihova ugradnja olakšava, te ugradnja mosta više ne ovisi o rasporedu i broju preostalih zubi.

 

Čemu služe implantati?

Zubni implantati u mjestu Osijek ugrađuju se iz stvarno brojnih razloga, dok ćemo navesti one najčešće. Ukoliko se radi o osobama koje imaju problema sa zubima; bilo zbog genetske predispozicije, bilo zbog određenih okolnosti tijekom života vrlo se često jave i raspituju oko ugradnje implantata. Većina ih to u konačnici i učini.

Posebice ukoliko je riječ o osobama kojima nekoliko zubi nedostaje, te iz tog razloga ostali zdravi zubi počnu propadati, ugradnja impantanta spriječit će daljnje propadanje zubi, a osobi omogućiti da vodi život kao i prije svih zubnih poteškoća.

Također, jako veliki broj ljudi kojima nedostaju prednji zubi, neovisno je li riječ o onima iz gornje ili donje čeljusti, također se često obraćaju za pomoć i ugradnju implantata. Što zbog poteškoća koje imaju prilikom odgrizanja hrane, što zbog estetskih razloga. Osobe kojima nedostaju upravo prednji zubi, odnosno zubi koji su vidljivi najčešće svoj osmijeh skrivaju, imaju manjak samopouzdanja i nisu toliko opuštene u društvo.

Ugradnja implantata rješava sve to! Naglasit ćemo i dodatnu prednost same ugradnje obzirom da se kirurški postupak odrađuje pod lokalnom anestezijom, te sami proces nije bolan, a oporavak od zahvata traje nekoliko mjeseci.

Nakon ugradnje implantata, potrebno je naravno i dalje održavati oralnu higijenu, koristiti pastu i četkicu za zube, te također zube čistiti zubnim koncem. Iako smo naglasili kako materijal od kojeg je napravljen implantat nema vijek trajanja, kao i sve ostalo potrebno ga je redovito održavati, kako bi on ostao u vrhunskom stanju cijelog života. Održavanja implantata jednako je održavanju potpuno prirodnih zubi, te oko toga nema nikakve razlike. Prilikom četkanja zubi potrebno je više pripaziti da ne dođe oštećenja šavova. Također, dok traje faza oporavka ne preporučava se koristiti električnu četkicu za zube, ali bi bilo poželjno koristiti vodicu za ispiranje usta.

Voljeli bismo samo naglasiti kako se prije same ugradnje implantata treba posavjetovati sa stomatologom, napraviti rendgenski snimak čeljusti kako bi se mogla napraviti detaljna analiza trenutnog stanja, te vidjeti na koji način se ugradnja implantata može napraviti. 

 

Idealani kandidati za ugradnju zubnih implantata su:

  • Osobe starije od 18 godina
  • Osobe s nedostatkom jednom ili više zubi
  • Osobe koje se susreću s tegobama prilikom pričanja i jela, zbog nedostatka zubi
  • Osobe s narušenim samopouzdanjem zbog bezzubosti

Za kraj, navodimo i najveće prednosti implantata:

  • Izgledaju jednako kao i prirodni zubi, te nećete primijetiti nikakvu razliku
  • Spriječavanju propadanje zdravih zubi
  • Na implantate imate doživotnu garanciju
  • Vraćaju vam osmijeh na lice
  • Nije potrebno dodatno brušenje okolnih zubi

 

Obzirom na sve prednosti koje smo naveli, zapravo ni ne čudi što upravo zubni implantati postaju sve popularniji, odnosno rješenje koje bira sve veći broj osoba. Zubni implantati osim zdravstvenih benefits, također donose i one osobne gdje će se svaka osoba s veseljem nasmijati. Život je definitivno prekratak da bi sakrivali svoj osmijeh, iz bilo kojeg razloga. I odlična je vijest da postoji trajno rješenje za to.

All-on-4 implantati

Osim pojedinačnih zubnih implantat, postoje i all-on-4 metoda implantata.

Stomatološka ordinacija Smile Design Kovač

Osijek

+38531490061